MARRASKUUN TARJOUKSIA

Tarjoustuotteina meillä on vaihtuva valikoima vitamiineja, hivenaineita, ihonhoitotuotteita ja erilaisia terveyttä ja hyvinvointia edistäviä valmisteita. Tarjoukset ovat voimassa toistaiseksi, tuotteet vaihtuvat kuukausittain.

A-vita Hydra+ nenäsuihke 

20 ml

Kosteuttava nenäsuihke kuiville limakalvoille.

-15%

Nutridrink Protein

4×200 ml

Runsaasti proteiinia sisältävä käyttövalmis ravintovalmiste.

9,90e

Bevita Eye Pro

20×0,5 ml

Säilöntäaineeton silmätippa keskivaikean ja vaikean kuivasilmäisyyden hoitoon.

-15%

Tiesitkö?

D-vitamiini

D-vitamiinia on vaikea saada riittävästi ravinnosta. Luonnollista D3-vitamiinia on vain kalassa ja D2-vitamiinia joissakin sienissä (esim. kantarelli), mutta niin vähän, että kasviruokavaliota noudattavien tulee käyttää D-vitamiinivalmisteita pimeänä vuodenaikana. Suomessa lisätään D3-vitamiinia nestemäisiin maitovalmisteisiin sekä ravintorasvoihin. Kesällä D3-vitamiinia syntyy runsaasti ihossa auringon ultravioletti säteilyn vaikutuksesta. Vanhuksilla voi esiintyä D-vitamiinipuutetta, jos he oleskelevat kesäisin vähän auringossa. Lisäksi vanhusten D-vitamiinin tuotanto ihossa on alentunut.

Kaikille alle kaksivuotiaille lapsille annetaan D-vitaminilisää ja myös vanhemmille lapsille, jos he eivät käytä D-vitaminoituja maitotuotteita tai rasvoja. Terveen aikuisen D-vitamiinin annossuositus on 10 ug, mutta se ei riitä vähentämään ikääntyneiden osteoporoosiin liittyvien murtumien vaaraa. Tähän tarvitaan 20-25 ug:n päiväannos. Aikuisen turvallisen päiväannoksen ylärajana pidetään tällä hetkellä 100 ug/vrk. D-vitamiiniannoksen määrittämisessä tulisi ottaa huomioon yksilöllinen tarve. (Duodecim Terveyskirjasto)