Lääkkeiden toimittaminen ja lääkeneuvonta

Ammattitaitoinen henkilökuntamme neuvoo ja opastaa asiakkaita kaikissa lääkehuoltoon liittyvissä kysymyksissä. Jatkuvan koulutuksen ansiosta voimme tarjota asiakkaillemme ajan tasalla olevat tiedot lääkkeistä ja niiden käytöstä. Keskustelun perusteella pystymme usein myös arvioimaan, onko asiakas ehkä lähetettävä lääkäriin vai olisiko jopa lääkkeettömästä hoidosta apua.

Reseptiasiakkaita palvelemme viidessä suoratoimituspisteessä vuoronumeron mukaisessa järjestyksessä. Asiointi tapahtuu istualtaan rauhallisessa ympäristössä. Sama farmaseuttisen tutkinnon suorittanut henkilö palvelee asiakkaan reseptinvastaanotosta aina sen luovuttamiseen saakka. Farmaseuttinen henkilökunta opastaa oikeaan ja tarkoituksenmukaiseen lääkkeiden käyttöön sekä neuvoo myös lääkkeiden hintoihin ja KELA korvauksiin liittyvissä asioissa.

Sähköinen resepti ja reseptin uusiminen

Hakiessasi lääkettä apteekista ota mukaan Kela-korttisi tai mahdollinen potilasohje, jonka lääkäri on sinulle tulostanut. Apteekki tarkistaa reseptikeskuksesta sinulle määrätyt lääkemääräykset ja toimittaa niistä haluamasi lääkkeet. Jos asioit jonkun toisen puolesta, tarvitset lääkettä apteekista hakiessasi hänen Kela-korttinsa tai lääkäriltä saadun potilasohjeen. Lisätietoja sähköisestä reseptistä saat apteekeista ja muista terveydenhuollon toimipisteistä sekä Kansallisen Terveysarkiston verkkosivuilta www.kanta.fi

Asiakas voi halutessaan tehdä eReseptin uudistamispyynnön apteekkiin ja apteekki välittää sen sähköisesti terveyskeskukseen. eReseptin uudistamispyyntö voidaan tehdä asiakkaan suullisella pyynnöllä tai asiakkaan allekirjoittamalla suostumuksella, jos pyytäjä on muu kuin asiakas. eReseptin uudistamispyyntö maksaa Outokummun apteekissa 2€/lääkemääräys. Uudistamispyynnön voi myös tehdä kanta.fi palvelun kautta.

Koneellinen annosjakelu

Apteekki tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden liittyä koneellisen annosjakelun piiriin. Tällöin asiakkaan lääkkeet toimitetaan kerta-annospusseihin pakattuina 2 viikoksi kerrallaan. Annospussien kanssa toimitetaan joka kerta ajantasalla oleva lääkityskortti, josta käy ilmi asiakkaan koko lääkitys. Ennen annosjakelun käynnistämistä kokonaislääkitys ja yhteensopimattomuudet tarkistetaan yhdessä hoitavan lääkärin kanssa. Koneellinen annosjakelu lisää lääketurvallisuutta ja säästää potilaan ja yhteiskunnan lääkekustannuksia. Mikäli lääkityksessä tulee muutoksia, niin se voidaan toteuttaa nopeasti ilman asiakkaalle tulevia lisäkustannuksia. Koneellinen annosjakelu sopii erityisesti niille, joilla on useita lääkkeitä käytössään. Apteekki perii jakelusta palkkion, mutta Kela maksaa palkkiosta osan tietyin edellytyksin.

Kysy lisää palvelusta apteekistamme.

Lääkejätteet

Asiakas voi tuoda vanhentuneet tai muusta syystä käytöstä poistetut lääkkeet apteekkiin hävitettäväksi. Apteekissamme on erillinen lääkejätteiden lajittelupiste.

Lajittele lääkejätteet ennen apteekkiin palautusta:
- Tabletit ja kapselit ilman purkkia ja läpipainoliuskat ilman pahvipakkausta omaan läpinäkyvään pussiinsa.
- Jodia sisältävät lääkkeet omaan pussiinsa (esim. Jodix-tabletit ja Betadine-liuokset).
- Voiteet ja nestemäiset lääkkeet alkuperäisissä pakkauksissa ilman pahvikoteloita.
- Ruiskut ja neulat erillisiin läpäisemättömiin pakkauksiin (esim. muovipurkkiin).
- Elohopeakuumemittarit erillään muista lääkejätteistä.

Tietoturvallisuussyistä poista ohjeliput reseptilääkkeistä.

Apteekkimme ei ota vastaan kemikaaleja, liuottimia, ravintovalmisteita eikä muita ongelmajätteitä.

Lääkkeitä voi palauttaa ainoastaan hävitettäväksi. Lääketurvallisuussyistä emme hyvitä jo asiakkaille luovutettuja lääkkeitä.

Opetusapteekkiharjoittelu

Outokummun apteekki toimii opetusapteekkina tarjoten harjoittelupaikkoja farmasian opiskelijoille sekä ensimmäiselle että toiselle apteekkiharjoittelujaksolle. Jos olet kiinnostunut opetusapteekkiharjoittelusta apteekissamme, lähetä vapaamuotoinen kirjallinen hakemus osoitteeseen outokummun.apteekki@apteekit.net

Yhteistyö

Koulut ja erilaiset yhdistykset ja järjestöt voivat pyytää tilaisuuksiinsa apteekin henkilökuntaa kertomaan lääkehoitoon ja yleiseen terveydenhoitoon liittyvistä aiheista. Apteekki tarjoaa mielellään esim. kokouskahvit tilaisuuksissa oleville kuulijoille.Palvelemme:

Arkisin 8.30-18.00
Lauantaisin 8.30-14.00
Sunnuntaisin ja arkipyhinä suljettu
Koulukatu 2, 83500 Outokumpu
Puh. (013) 555 723
Fax (013) 561 357
outokummun.apteekki@apteekit.netCopyright 2011 Outokummun Apteekki Oy
Koulukatu 2, 83500 Outokumpu
Puh. (013) 555 723